27 september 2020
Driestroomhuis Sky4kids
Informatie
 
 
 
Aanbod Dagbesteding 19 maart 2015
 

Dagbesteding is een belangrijk aspect in het leven van iedereen, ook voor mensen met een beperking. Het zorgt voor een dagritme, mensen kunnen zichzelf ontplooien en andere mensen ontmoeten en het kan het gevoel van eigenwaarde vergroten.

Download de folder

 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Om tot een goede dagbesteding te komen gaan wij vooraf in gesprek met cliënten, ouders, verzorgers en/of begeleiding om tot een zo passend mogelijk aanbod te komen. Dit zal vastgelegd worden in een overeenkomst en tussentijds geëvalueerd en zonodig bijgesteld worden.

Op onze locatie worden activiteiten aangeboden die passen bij de mogelijkheden van de cliënt. 
Daarbij valt te denken aan: creatieve vorming, drama en ontdekken door te doen en/of te spelen.

Hierdoor worden sociale vaardigheden, praktische vaardigheden, emotionele vaardigheden en motorische ontwikkeling gestimuleerd en verbeterd.

Daarnaast is er een mogelijkheid om in een prikkelarme ruimte een individuele activiteit te doen, waarbij een vaste begeleid(s)ter zal zijn.

Wij hebben een vast team van medewerkers, die worden ondersteund door vrijwilligers. Er is een vast contactpersoon voor cliënten en/of verzorgers.

Voor Wie?

  • Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt
  • Mensen met een verstandelijke beperking
  • Mensen met een psychische aandoening
  • Mensen die burn-out zijn geraakt.
  • Mensen met NAH( niet aangeboren hersenletsel)

Waar?

Op onze locatie Tielsestraat 112 in Kesteren. Wij hebben een prachtige T-boerderij met bijbehorende stallen, kapschuur en koetshuizen. Op deze locatie hebben we een kleinschalig dierenparkje met kippen, konijnen, geitjes, schaap, cavia's en lepkalveren .
Ook hebben we pony's honden en poezen. Regelmatig worden er jonge dieren geboren.

Een activiteitenruimte en werkplaats zijn gevestigd in het koetshuis.

Er zijn weilanden, fruitbomen en is er de mogelijkheid om een moestuin te maken en te onderhouden. Daarnaast is er ruimte voor huishoudelijke activiteiten, koken of cakejes bakken

Dit alles biedt een plek waar voldoende ruimte is om samen te werken, samen te spelen en die door structuur ruimte en veiligheid uitnodigt om vaardigheden te oefenen. Dit alles op een beschermd terrein waar ruimte is, en vaste begeleiding om overprikkeling te beperken.

 

Wanneer?

Maandag-dinsdag-donderdag     9:00u-12:00u  en van  12:30u-15:30u

Andere dagdelen/tijden in overleg.

Meer weten?

Wilt u meer weten over ons aanbod, werkwijze of de mogelijkheden voor u?

Neem dan gerust contact met ons op:

Telefoon: 06-52300689
E-mail: info@sky4kids.nl